Cum evitam aparitia mucegaiul in constructiile noi si vechi

Cum evitam aparitia mucegaiul in constructiile noi si vechi

Apa de condens in locuinte era o problema aproape necunoscuta in trecut. Ferestrele vechi nu erau nici pe departe atat de etanse ca cele de astazi. Odata cu aparitia ferestrelor moderne din PVC nu mai are loc nicio auto-ventilare si astfel economisim energie. A aparut insa brusc o problema complet noua: umiditatea! Aceasta se face simtita prin semnalmentele cunoscute: condens pe geamurile ferestrei, formare de mucegai, distrugerea cladirilor si inrautatirea climatului in locuinte.

Condensarea vaporilor este un proces normal, care, nu ar trebui sa aiba loc in interiorul unei cladiri. Aerul din incaperi contine o anumita cantitate de umiditate sub forma de aburi. Acesti aburi iau nastere in viata de zi cu zi: gatitul, spalatul, folosirea dusului produc aburi in cantitati mari. Si omul produce prin respiratie si transpiratie umiditate iar plantele din camera sporesc si ele umiditatea aerului. In plus, la constructii noi, cantitatea mare de umiditate ramasa de la corpul constructiei poate ajunge la presiunea de saturatie si astfel sa condenseze. 
Reducerea umiditatii aerului nu va mai fi mult timp singura cerinta impusa unei ventilatii moderne a incaperilor. Un schimb de aer continuu si suficient este extrem de important pentru locatarii unei cladiri. Pentru aceasta urmatoarele criterii trebuie sa fie indeplinite:
  • reglarea umiditatii aerului din incapere
  • inlocuirea aerului de respirat
  • eliminarea mirosurilor si substantelor daunatoare
  • reglarea temperaturii in spatiul interior
  • aductia aerului pentru instalatiile dependente de aerul din incapere
 Un schimb regulat intre aerul din exterior si cel din interior constituie premisa pentru o clima placuta in incapere si pentru un confort sporit al locuintei, de aceea Cratis Construct recomanda, in incaperile cu probleme, amenajarea fantelor de circulare a aerului, pentru asta nu ezitati sa ne contactati
images-1

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *